ماجرای نجات شیخ عمری از اعدام با توسل به حضرت زهرا(س)

49519752_1145126188987654_8152200415773982720_o

ماجراي نجات شيخ عمري از اعدام با توسل به حضرت زهرا(س)

علامه شيخ محمدعلي العمري كه صبح روز دوشنبه پس از بستري دو هفته‌اي در بيمارستان ملي مدينه منوره دار فاني را وداع گفت، از بزرگان شيعه عربستان و رهبر شيعيان اين كشور بود.

وي كه در ميان عربستاني‌ها به عنوان «پدر روحاني شيعيان» خوانده مي‌شود؛ در سال ۱۹۱۱ ميلادي (۱۳۳۲هجري قمري) در مدينه منوره به دنيا آمد. ۱۶ ساله بود كه به امر پدرش شيخ علي بن احمد العمري وارد حوزه علميه نجف اشرف شد.

شاگرد علامه نائيني و آيت‌الله سيدابوالحسن اصفهاني
شيخ العمري در طول حضور بيست ساله در حوزه علميه نجف از محضر اساتيدي چون آيت‌الله محمدرضا مظفر، آيت‌الله محمدحسين مظفر، آيت‌الله محمدجواد مغنيه، آيت‌الله سيدمسلم حلي، آيت‌الله محمدتقي آل‌صادق، سيدباقر الشخص، شيخ محمدتقي فقيه، آيت‌الله شيخ‌حسين حلي و همچنين مرجع بزرگ شيعه، آيت‌الله العظمي نائيني و آيت‌الله سيدابوالحسن اصفهاني بهره جست.

وي آن چنان نزد آيت‌الله سيدابوالحسن اصفهاني داراي ارج و قرب بود كه هنگام رحلت پدرش، اين مرجع عاليقدر به مدت سه روز در صحن حيدري نجف اشرف براي پدر علامه العمري مجلس عزا برپا كرد.

رهبر معنوي شيعيان عربستان پس مدت‌ها تحصيل در حوزه نجف در سال ۱۳۷۰ هجري قمري (۱۹۵۰ ميلادي) به مدينه منوره بازگشت و تبليغ خود براي مكتب اهل‌بيت (ع) را در اين شهر آغاز كرد.

وي در طول حيات خود وكيل مراجعي چون آيت‌الله سيد ابوالحسن اصفهاني، آيت‌الله سيدمحسن حكيم، آيت‌الله ميلاني، آيت‌الله سيد ابوالقاسم خوئي، آيت‌الله شاهرودي، آيت‌الله سيد عبدالأعلي سبزواري، آيت‌الله سيدمحمدرضا گلپايگاني، آيت‌الله سيدعلي سيستاني، آيت‌الله سيدمحمدحسين فضل‌الله، آيت‌الله سيد محمدسعيد حكيم و آيت‌الله شيخ بشير نجفي بود.

شيخ العمري كه اكثر حجاج ايراني زائر قبر نوراني پيامبر اكرم (ص) پشت سر او در مسجد شيعيان مدينه نماز خوانده‌اند؛ در طول بيش از ۶۰ سال حضور خود خدمات اجتماعي و ديني بسياري به اقليت شيعه مدينه ارائه داد.

در مزرعه آيت‌الله محمدعلي العمري، مسجد شيعيان و نيز دفتر كار وي قرار دارد و اين مسجد هر روزه پذيراي تعداد زيادي از زوار شيعه و ايراني است كه معمولاً شب‌ها به مسجد شيعيان عربستان مي‌روند و صداي «اشهد ان علياً ولي الله» را در غربت مدينه مي‌شنوند.

ابوطالب يكي از شيعيان منطقه نخاوله در اين باره مي‌گويد: معروفترين بخش منطقه نخاوله حسينيه شيعيان است كه در ميان مزرعه‌اي معروف به مزرعه شيخ عمري محصور شده است و آيت‌الله محمد العمري به نوعي سرپرستي شيعيان اين شهر را بر عهده دارد.

عباس از ديگر شيعيان منطقه نخاوله نيز از علاقه شيعيان اين منطقه به شيخ العمري مي‌گويد و مي‌افزايد: حسينيه‌ پيشين شيخ العمري در نزديكي مسجد‌النبي (ص) قرار داشت و او با دست خود آن حسينيه را در نزديكي حرم پيامبر (ص) و قبرستان بقيع ساخت و نگهداري كرد اما چون آن مكان را به بهانه ساخت خيابان تخريب كردند در قسمت حاشيه‌اي شهر مدينه و در جوار نخلستان‌ها سكني گزيد.

علامه العمري ۴۵ سال زندان دولت عربستان سعودي را تحمل كرد

اين عالم شيعي عربستان مثل ديگر شيعيان اين كشور از دست افراطیون در امان نبود و ۴۵ سال از عمرش را در زندان‌هاي وهابيون سپري كرد و چند سال بعد ، از زندان آزاد شد.

جناب آقای شيرازي از آگاهان به مسائل شيعيان عربستان در اين باره مي‌گويد: شيخ محمد علي العمري فرد بسيار مبرز و زجر كشيده‌اي است‌؛ دولت سعودي چندين بار حكم اعدام ايشان را صادر كرد‌ اما خوشبختانه اجرا نشد و كساني كه حكم را صادر كرده بودند مشكلاتي براي‌شان به وجود آمد و دچار بلا شدند.

علامه العمري در يكي از اين جريان‌ها سال‌ها پيش با انتشار اعلاميه‌هايي در دفاع از شيعيان و حقوق آنها در عربستان و به‌ويژه شهر مدينه بين اقشار مختلف مردم، به اصرار وهابي‌ها به زندان افتاد و دادگاه سعودي وي را به اعدام محكوم كرد اما علامه العمري از اعدام جان سالم به در برد.

وي خاطره آن حادثه را اينچنين تعريف كرده است: «همه چيز دست به دست هم داد تا من را اعدام كنند و پس از چندماه زنداني شدن سرانجام روز اعدام فرا رسيد؛ من را در ملأ عام و مقابل هزاران شيعه و برخي عاملان حكومت به پاي چوبه دار بردند و طناب را به گردنم انداختند؛ به حضرت زهرا (س) توسل كرده و زير لب با خودم گفتم: يا حضرت زهرا من فقط براي دفاع از شما و آبروي شما به پاي چوبه دار آمده‌ام. ياري‌ام كن! وقتي طناب دار را كشيدند پس از حدود ۳۰ ثانيه طناب پاره شد و من بيهوش شدم و ديگر چيزي از آن لحظه هم بياد نمي‌آورم و وقتي به هوش آمدم ۳۵ روز گذشته بود و در يكي از بيمارستان‌هاي مدينه بستري بودم و فهميدم نجات يافته‌ام».

و سرانجام اين عالم رباني دو هفته پيش در اثر جمع شدن آب در كبدش به كما رفت و در بخش مراقبت‌هاي ويژه بيمارستان ملي مدينه منوره بستري شد.

هرچند شيعيان مدينه منوره در طول اين دو هفته با تضرع به درگاه احديت شفاي او را از خداوند خواستند اما در آستانه اربعين حسيني و در سن بیش از ۱۰۰ سالگي به ديدار حق شتافت.

49841086_2317059558569883_6985234449713594368_n



دیدگاهها بسته شده است.