شیعه ‌ستیزی تکفیری‌ها شدت گرفته است

anti-shia

جامعه: خبرگزاری فرانسه در گزارشی به “نگرانی شیعیان” کشورهای مختلف دنیا از گسترش گرایش‌های افراطی منسوب به تکفیری‌های سلفی و نقش رسانه‌ها در گسترش شیعه‌ ستیزی پرداخته است.

در گزارش خبرگزاری فرانسه آمده است: تبلیغات ضد شیعه که این روزها در اینترنت وشبکه های تلویزیونی فراوان دیده می شود باعث گسترش”تعصب دینی” وشیعه ستیزی درکشورهایی شده که تاکنون سابقه اختلافات مذهبی نداشته اند.

مسلمانان شیعه با گسترش ایدئولوژی های افراطی در دنیا از استرالیا تا نیجریه و از انگلیس تا اندونزی به صورت فزاینده ای قربانی محدودیت ها و تهدیدها و حتی حملات خشن می شوند.

یوسف الخوئی، یکی از رهبران شیعیان مقیم لندن، در این زمینه گفت: افزایش شیعه ستیزی برای شیعیانی که در غرب زندگی می کنند بسیار نگران کننده است و اینترنت، یوتیوب، توییتر و فیسبوک نقش زیادی در پخش پیام های شیعه ستیزانه این چنینی دارند.

مدیر موسسه آموزشی و خیریه آیت الله خوئی با اشاره به افزایش این قبیل تهدیدها در انگلیس خواستار هوشیاری پلیس این کشور شد.

موسسه مزبور سال گذشته اقدام به حمایت از قربانیان حمله شدید تکفیری ها به شماری از شیعیان کرده بود. مطبوعات انگلیس آن زمان این حمله را “اولین خشونت مذهبی اسلامی در انگلیس” توصیف کردند.

وی خاطر نشان کرده که محدودیت ها علیه شیعیان به ویژه در برخی دانشگاه های غرب ادامه دارد و این نگرانی وجود دارد که تکفیری های سلفی به این دانشگاه ها نیز نفوذ کنند.

در استرالیا در سوم نوامبر یکی از رهبران شیعیان این کشور در مقابل یک محل برگزاری نماز هدف تیراندازی قرار گرفت و از ناحیه صورت مجروح شد. ساعاتی پیش از این حمله افرادی از آن منطقه عبور کرده بودند و علیه شیعیان شعار داده و تهدید کرده بودند که برای حمله به شیعیان باز می گردند.

در نیجریه نیز که با وجود گسترش خشونت بین مسیحیان و مسلمانان به ندرت به شیعیان حمله می شود، یک فرد انتحاری خود را در یکی از قبرستان های شیعیان منفجر کرد که منجر به کشته شدن 15 نفر شد. در وین هم یکی از مساجد شیعیان به خاطر احتمال بمب گذاری تخلیه شد.

در اندونزی که پرجمعیت ترین کشور مسلمان دنیاست، امسال اولین اجلاس “ائتلاف ضد شیعه” برگزار شد که شماری از “علمای تکفیری – سلفی” آن را مدیریت می کردند.

اینترنت آکنده است از مضامین ضد شیعه از جمله فیلم هایی از اعدام شیعیان که گروهک تروریستی داعش در شبکه های ارتباط جمعی منتشر می کند.

“آندرو هاموند”، تحلیلگر امور خاورمیانه در شورای روابط خارجی اروپا، در این زمینه می گوید: رواج تلفن های همراه هوشمند و شبکه های ارتباط جمعی احساسات شیعه ستیزانه را در دنیا افزایش داده است.

وی افزود: من معتقدم که ما با موجی از تعصب دینی ضد شیعه مواجه هستیم و طبیعی است که بر خلاف گذشته در سال های اخیر شاهد آمادگی تکفیری – سلفی ها برای اتخاذ موضع گیری های خصمانه علیه شیعه باشیم.

اکثر رهبران اهل سنت، اقدامات گروه های سلفی – تکفیری را محکوم می کنند اما اقدام زیادی برای از بین بردن تعصب دینی ضد شیعی انجام نداده اند.

رسول الموسوی، از رهبران شیعیان در سیدنی، که پیشتر هدف تیراندازی قرار گرفته بود به خبرگزاری فرانسه گفته که اطمینان ندارد حمله به وی با انگیزه مذهبی بوده باشد، اما در عین حال می گوید: در برخی از مغازه های شهر سیدنی پرچم داعش و اعلامیه هایی این گروهک با این عبارت نصب شده است، “ورود شیعیان ممنوع”.

تروریست ها در ماه گذشته به سمت یک اتوبوس حامل مسلمانان شیعه که بسوی محل کارشان درحرکت بودند،در کویته پاکستان آتش گشودند که منجر به کشته شدن 8 نفر شد.

چند روز بعد، تروریست ها 7 مسلمان شیعه را در عربستان به قتل رساندند و دولت این کشور وادار به بستن یک دفتر شبکه تلویزیونی شد که ضد شیعیان تحریک می کرد.

سال گذشته نیز تکفیری ها در تظاهراتی در لندن شعار “بکشید شیعیان … را” سر دادند.

علی رامیز



دیدگاهها بسته شده است.