««بهار فاطمی!»»
نوروز امسال شاید نوروزی متفاوتی باشد، که تا کنون در عمر تان شاهد اش بوده اید. نوروزی که در آن شادی و غم همزمان و همره گشته است. زیرا، «خوشی های سال نو» با «غم جاویدانه ای شهادت بانوی» بی مانند اسلام و جهان بشریت همزمان گشته است. امسال نوروز مان از جنس روز نوی «زهرایی» و بهار مان از نوع بهار غم انگیز«فاطمی» است. در فضلیت «زهرا» و «فاطمه» همین بس که، پاره ای تن «رسالت»، همسر بی نظیر «ولایت» و مادر گرامی «امامت» است! وی در این فضایل تنهاترین است که هیچ کسی در عالم و آدم در این فضیلت با او همانند نیست که نیست!
«ولادت با برکت حضرت فاطمه(س)»
بر اساس روایت های شیعی، حضرت فاطمه زهرا(س)در «بیستم جمادی الثانی سال پنجم بعثت» در مکه مکرمه متولد گردیده است. براساس این روایت، حضرت هنگام وفات پدر بزرگوارش هجده سال و چند ماه سن داشته است. اما، براساس روایت اهل سنت، حضرت فاطمه(س)هنگام وفات پدر گرامی اش بیست و سه سال سن داشته است. بنابراین؛ طبق این روایت ولادت حضرت فاطمه(س)هنگام 41 سالگی پدر گرامی اش و در سال دوم بعثت اتفاق افتاده است.
«پدر و مادر گرامی حضرت فاطمه(س)»
پدر وی بهترین فرد عالم از آغاز تا روزگار بازپسین پیامبراعظم(ص)اسلام و ختم رسولان الهی است. کسیکه برای عرب های عصر جاهلیت «توحید در عبادت و وحدت در سیاست» را، به ارمغان آورد و انقلاب عظیمی اجتماعی ایجاد کرد که جامعه عرب جاهلی را دگرگون نمود. مادرش بهترین زنان قریش حضرت خدیجه فرزند خویلد که به پاکدامنی، سخاوت، گذشت و فداکاری شهره بوده است. وی که ثروت فراوانی را در اختیار داشت، پس از ازدواج با پیامبراکرم(ص) تمام دارایی و ثروت خویش را برای رشد و گسترش دین اسلام در اختیار شوهرش پیامبراکرم(ص) گذاشت.
«فاطمه در کلام پیامبر»
براساس روایت های مستند و متقن تاریخی که در کتاب های روایی معتبر اهل سنت و شیعه آمده، حضرت فاطمه(س)نزد پیامبراکرم(ص)احترام و ارزشی بسیار، به مراتب بیش از یک فرزند داشته است. وقتی به اتاق پدر بزرگوارش وارد می شد، پیامبر از جایش بلند شده و وی را در آغوش گرفته سر و صورت و حتی دست های فاطمه را می بوسید! آنگاه وی را به جای خود می نشاند. پیامبراکرم(ص)در مورد این بانوی بی نظیر اسلام، فرمایشاتی دارد که خود حاکی از مقام و جایگاه بلند وی نزد پدر گرامی اش است.
1) فاطمه پاره ای تن من است.
2) هرکس فاطمه را آزار دهد، مرا آزار داده است و هرکس مرا اذیت کند، خدا را اذیت کرده است.
3) فاطمه بهترین زنان عالم است.
4) خداوند با خشم فاطمه خشمگین می گردد و با خوشنودی وی خوشنود می گردد. و… .
5) رسولخدا(ص)تلاش بسیار نمود که فاطمه، حسنین فرزندان وی و امام علی شوهر وی را به عنوان مصداق بارز «اهلبیت» به مردم معرفی کند. لذا، بر اساس آیه مبارکه «تطهیر» شیعیان معتقداند: «حضرت فاطمه با این که خود امام نیست، اما بر اساس این آیه معصوم بوده و از هرگونه گناه به دور است».
«فاطمه پس از پیامبر»
با وفات جانسوز پیامبراکرم(ص)، حضرت فاطمه(س)نه تنها مهربان ترین پدر خویش؛ بلکه، دلسوزترین معلم و مربی و بزرگترین حامی خود را نیز از دست داد. در غیاب پدر، بیداد های که از طرف «حکومت خلافتی» بر وی و شوهر اش رفت، اندوه حضرت زهرا را به صورت بی پایانی افزایش داد.
غصب فدک تنها میراث و یادگار پدر و غصب خلافت و حکومت که حق مسلم شوهر وی بود و… تنها گوشه های از ستم های آشکاری بود که مدعی جانشینی پیامبر در حق تنها دختر و یادگار وی روا داشتند!؟ سناریویی ستم ساز نظام خلافت با یورش به خانه ای فاطمه و بیعت اجباری شوهر فاطمه تکمیل گردید! یورشی که بر اثر آن حضرت به سختی آسیب دید و سرانجام بر اثر آن و اندوه فقدان پدر خیلی زود به پدرش پیوست.
«وصیت جالب و عجیب حضرت فاطمه(س)!؟»
براساس روایت های معتبر تاریخی حضرت فاطمه(س)پس از بیدادهای نظام خلافت، به شدت بر خلیفه و طرفدارنش خشم گرفته و در سخنرانی بلیغی که به «خطبه فاطمیه» شهرت دارد در برابر خلفا بر اثبات حق غصب شده ای خود در مصادره فدک و نیز حق غصب شده ای شوهر اش در تصرف خلافت، احتجاج نموده و برای همگان اعلام داشت که بر خلیفه و طرفدارانش خشمگین است و هرگز آنها را نخواهد بخشید.
بدون شک جالب ترین وصیت در تاریخ اسلام همانا وصیت حضرت زهرا(س)به شوهر اش امام علی(ع)است. وی تأکید دارد که امام علی(ع)« وی را شب غسل داده و شب کفن نموده و شب دفن نماید!؟» زیرا؛ هرگز راضی نیست که ستمکاران در مراسم تشیع و تدفین وی شرکت نمایند. فلسفه این وصیت جالب و عجیب امروزه بسیار آشکار و روشن است. زیرا، حضرت با این کار و مخفی نگهداشتن آرامگاه خویش، مسلمانان و تاریخ اسلام را به چالش کشیده و می خواهد با این اقدام جالب خویش، تمام مسلمانان در طول تاریخ را با این پرسش رو برو سازد که : «چرا یگانه دختر پیامبر شان، چنین وصیت غم انگیزی نموده است؟ و چرا آرامگاه تنها فرزند محبوب پیامبر شان، تا کنون مخفی و مجهول بوده و همچنان نامعلوم مانده است؟»
«شهادت غم انگیز حضرت فاطمه(س)»
سرانجام حضرت فاطمه زهرا(س)در «سوم جمادی الثانی سال یازدهم هجرت»، تنها نود و پنج روز پس از رحلت جانسوز پدر گرامی اش، بر اثر حوادثی که پس از وفات پدر بزرگوارش بر وی رفته بود، به شهادت رسید و روح اش به ملکوت اعلی پیوست. شوهر گرامی اش امام علی(ع) طبق وصیت، بدن مبارک همسر گرامی اش را، شب غسل داده و شب کفن نموده و شبانه در یکی از چند قبر، به صورت نامعلوم، به خاک سپرد.
««شهادت این بانوی کرامت و عصمت بر همگان تسلیت باد»»
مصطفی خرّمی
2 / 1 / 94