علم و حکمت در بسترِ تواضع رشد می کند!

کویته (جامعه): نماز جمعه این هفته به امامت حضرت حجت الاسلام والمسلمین حاج محمد جمعه اسدی مدیرمسئول حوزه علمیه جامعه امام صادق(ع) درامام بارگاه ” کلان” شهرکویته برگزار گردید.

12434409_1681052215503957_863537711_n

حجت الاسلام استاد اسدی در آغاز خطبه نخست  به حمد و ثنای الهی پرداخت و خود و نمازگزاران را به رعایت تقوی الهی دعوت نموده فرمودند: اوصیکم و نفسی بتقوی الله. همه مومنین ونمازگزاران عزیز را به رعایت تقوا اللهی که اساس کرامت، ریشه شرافت، وکلید خیر دنیا و آخرت است و مراقبت از رفتار و گفتار و کردار خویش در همه احوال وپیروی ازشرع وشریعت ودین مقدس اسلام وفرامین،وسیره ناب پیامبراکرم(ص) وائمه اطهار(ع) دعوت وتوصیه می کنم!

امام جمعه کویته درخطبه نخست به روایتی ازمولای متقیان علی(ع) درخصوص «ویژگی انسان شایسته»  اشاره نموده افزودند: قال الامام علی(ع): طوبي لمن ذکرالمعاد ، وعمل للحساب ، وقنع بالکفاف ، ورضي عن الله.

حصرت امیرالمومنین(ع) میفرماید: خوشا به حال كسي كه هميشه به ياد آخرت و معاد باشد و كار و تلاشي كه انجام مي‌ دهد براي روز حساب باشد و قناعت كند به آنچه خداوند روزي او كرده است و از خداوند متعال راضي باشد.

استاد حوزه درادامه تصریح نمودند: یاد معاد(بازگشت) برکات زیادی دارد، انسان دیگر به این دنيا دل نمی بندد و همتش به وسایلی که دراین دنياست مصروف نمی شود، اوج همتش این دنيا نمی شود، لذا مولای متقیان میفرمایند:خوشا به حال انساني كه اين چهار چيز در او باشد. اوّل: آخرت و معاد را فراموش نكند. ازکلمات حضرت معلوم مي‌ شود يكي از امور بسيار مهمّي كه باعث لغزش و هلاكت انسان ميشود، همانا فراموش كردن مرگ و قيامت و… مي باشد.

دوّم: درقيامت مواقف متعددّي مي‌ باشد ولي حضرت موقف حساب راذكرميفرمايد اين کار و تلاشي که مي کني، چون مي داني حساب از تو مي ‌خواهند پس بايد مراقبت کني، هم در چگونگي وکيفيّت عمل و هم در مقدار و كمّيت آن براي پس دادن حساب.

سوّم: حضرت كفاف را مي ‌فرمايد، يعني به همان مقدار كه گذران زندگي انسان است و محتاج به ديگران نباشد و خداوند روزي او كرده است قانع باشد. چهارم: رضايت انسان ازخداوند در تمامي اوقات، احوال و مكان ها كه شكر و سپاس‌گزاري او را به دنبال دارد.

امام جمعه کویته: حوادث و بلاها و… كه انسان به آنها مبتلا مي‌ شود، آزمايش و امتحان الهي بوده، يا به خاطر گناه، اشتباه، خطا و لغزش و در حقيقت عكس‌العمل اعمال خود اوست. او بداند كه هميشه نظر و درِ رحمت، نعمت و  مغفرت الهي به روي بندگان باز است و انسان با توبه و اصلاح اعمال و جبرانِ گذشته در حد توان مي تواند از رحمت و مغفرت خداوند بهره‌ مند شده و نه تنها شامل بخشش الهي شود، بلكه خداوند كريم به فضل خود آن بدي ها را هم تبديل به خوبي ها و نعمت مي كند. اگراين چهار چيز در انسان درست باشد، دنيا و آخرت او درست خواهد شد.

3253254

امام جمعه کویته در ادامه به داستانی ازپیامبراکرم (ص) اشاره نمودند،که نقل شده است، پيامبر صلي الله عليه واله با اصحابش از بياباني مي گذشت، سارباني در انجا بود حضرت براي رفع عطش يا براي نياز به غذا از او شير طلب کردند او بخل ورزيد و گفت انچه از شير در پستان و يا در ظرف هاست همه براي صبحانه و شام قبيله است و به ديگري نمي رسد پيامبر در حق او دعا کرد وفرمود:خدا بر مال و فرزندان او بيفزايد.

پيامبر صلي الله عليه و اله به راه خود در صحرا ادامه دادند تا به گله اي از گوسفندان رسيدند و خواستند مقداري شير ازاو بگيرد. وقتي چوپان از درخواست پيامبر (ص) مطلع شد بي درنگ شير گوسفندان را در ظرفي دوشيد و همه آن را براي پيامبر صلي الله عليه و آله فرستاد. پيامبر (ص) دست به دعا برداشت و فرمود: پروردگارا به او بسندگي و قناعت ارزاني دار. اصحاب پرسيدند: یارسول الله! شما در مورد آن شترباني که از دادن شير به ما دريغ ورزيد دعايي فرموديدکه همه ما دوست داريم آن دعا را در مورد ما نيز بکنيد و از خدا خواستيد که پروردگار مال و فرزندانش را بيشتر کند ولي در مورد اين چوپان که هم شير به ما داد دعايي مي کنيد که حتي ما نيز آن را ناخوش مي داريم. شما فرموديد: خدايا به او بسندگي و قناعت بده، دليل آن چيست؟ پيامبر (ص) به اصحاب فرمودند: بدانيد اگر انسان مال کمي داشته باشد ولي بدان قانع باشد بهتر است از اينکه مال زيادي داشته باشد و آن مال سبب غفلت او گردد. سپس دست به دعا برداشت و فرمود: بارخدايا! به محمد (صلي الله عليه وآله) و دودمان او بسندگي در زندگي را عنايت فرما. پایان خطبه اول.12459728_1681052125503966_6487785599_n

خطبه دوم:

حضرت حجة الاسلام استاد اسدی درخطبه دوم نماز عبادی جمعه پس ازسفارش خود وهمگان به رعایت تقوای الهی وپرهیز ازمحرمات فرمودند: همه‌عزیزان نمازگزار و خود را دعوت و توصیه می کنم به حفظ تقواى الهى، این اصلِ حرکت یک انسان به سمت کمال و تعالى است. پاکی وپاکیزگی باعث سعادت انسان میشود، اگر به توفیق الهى بتوانیم تقواى الهى را رعایت نماییم ، همه‌ خیرات وهمه‌ الطاف الهى شامل حال ما خواهد شد، تقوای الهی یعنی دوری ازگناهان  وترک محرمات  وانجام واجبات که در سایه آن می ‌توان به سربلندی رسید. حجة الاسلام استاد اسدی درمشروع خطبه دوم به روایتی از پيشواي هفتم، امام کاظم(ع)اشاره نمود که می فرماید: الحكمة تعمر في قلب المتواضع ولا تعمر في قلب المتكبر الجبار، لان الله جعل التواضع آلة العقل وجعل التكبر من آلة الجهل.

شرح فشرده – استاداسدی: اساسا حكمت در بستر تواضع رشد می کند نه در بستر تكبر، بر همین اساس وقتی امام کاظم علیه السلام به بیان بسترها و زمینه های تحقق حکمت اشاره می کند، به اصل مهم اخلاقی یعنی تواضع و فروتنی اشاره می کند و میفرماید: حکمت، در دل هاى متواضع جاى مى گیرد نه در دل هاى متکبر خداوند متعال، تواضع را وسیله عقل و تکبر را وسیله جهل قرار داده است. لذا انسان همیشه متواضع باشدوغرورنداشته باشد،هم درگفتاروهم درکردار، وقتی ما شیعه واقعی محسوب میشویم که به آیات قرآن وسیره معصومین (ع) عمل کنیم!.

بخش پایانی(مسایل روز):

استادمحمدجمعه اسدی امام جمعه کویته: در را بطه با وضع مقررات جدید محدودیت خطیبان نماز جمعه ازسوی حکومت، فرمودند: با توجه به فلسفه ی نماز جمعه چنین قانونی قابل قبول نیست! وی با بیان این‌که «بایدها، نبایدها و آسیب‌های روز باید در خطبه‌های نماز جمعه بیان شده و روشنگری‌هایی نسبت به آن انجام شود» تصریح نمود: نماز جمعه یک قرارگاه فرهنگی است وفرمانده این قرارگاه هم امام جمعه است که باید طبق شرایط روز تحلیل‌های سیاسی، اقتصادی و سایر تحلیل‌ها را به صورت ارزشمند ارائه بدهد، و درخطبه نماز جمعه باید به مسایل روز و مشکلات وگرفتاری امت اسلامی پرداخته شود.نه این که حرف های دیکته شده ی حکومت را تکرار کنیم. و از طرفی آزادی بیان حق ما است که با استفاده از آن می توانیم حرکت های غیر سازنده ی حکومت راهم نقد نماییم.

ایشان موضع گیری اصولی  دولت پاکستان را در قبال تجاوز آل سعود به مردم مظلوم یمن، ستود و از عدم مشارکت ارتش مقتدیر کشورش در ظلم و ستم آل سعود تشکر کرد. وی عربستان را حامی اصلی گروه‌های تکفیری دانست و تصریح کرد: در عرصه سیاسی همه دنیا می دانند که عربستان، مادرگروه های تکفیری است و داعش، القاعده والنصره و… همگی ساخته و پرداخته این کشور هستند. یعنی هرگاه در هر گوشه ای از جهان اسلام، تروری صورت می گیرد یک پای ثابت آن، قارون منطقه یعنی دولت عربستان است.

وی در بخشی دیگر از سخنانش حمله ی  ترورستی – پشاور – را به شدت محکوم کرده واز نیروهای امنیتی خواست با تامین امنیت بیشترمراکز آموزشی و دانشگاه ها و مدارس جلوی عمال و مزدوران دشمنان این ملت را بگیرند.

 



دیدگاهها بسته شده است.