نماز عبادی سیاسی جمعه این هفته شهرکویته با حضور اقشار مختلف مردم به امامت علامه استاد محمدجمعه اسدی اقامه شد .
خطبه اول
حجت الاسلام والمسلمین حاج آقای اسدی در اين آئين عبادي سياسي با توصيه نمازگزاران به رعايت تقواي الهي، مراقبت از اعمال و پاسداشت حدود الهي، اظهار کرد: انسان بايد پيوسته در حال اثبات بندگي خود باشد و بداند خداوند ناظر همه اعمال بندگان خود است و اعمال کوچک و بزرگ انسان ثبت و ضبط مي شود. وی ضمن توصيه نمازگزاران به رعايت تقواي الهي به تبيين اهميت پرهيز از گناه پرداخت و اظهار کرد: خداوند پيوسته در قرآن کريم مسلمانان را توصيه کرده است که براي آخرت شان عمل صالح ذخيره کنند و مدام مومنين را به پرهيز از گناه هشدار داده است.
وي تصريح کرد: خداوند پيوسته شاهد و ناظر اعمال ماست و کوچکترين اعمال نيک و زشت انسانها توسط کرام الکاتبين ثبت و ضبط مي شود بنابراين بايد پيوسته مراقب اعمال بود تا خلاف رضايت الهي کاري را انجام ندهيم.
اميدواريم پروردگار تبارک و تعالي به همه ما عنايت کند در دنيا با تقوا زندگي کنيم و طبق فرموده امير المومنين صلوات الله و سلام عليه از اين دنيا براي آخرتمان زاد و راحله و توشه اخذ کنيم.
امام جمعه کویته در آغاز خطبه نخست به روایتی از پیامبرمکرم اسلام (ص) درخصوص « آخرت فروشی » اشاره نمودند که حضرت میفرمایند:
إنّ شرّالنّاس منزلة عند اللَّه يوم القيامة عبدا أذهب آخرته بدنيا غيره . پيامبر خدا صلى الله عليه و آله میفرمایند: روز قيامت يكى از كسانى كه بدترين منزلت را در پيشگاه خداوندمتعال دارد، بنده اى است كه آخرت خود را براى دنياى ديگران از دست دهد.
استادحوزه: این روایت هشدار دهنده است برای کسانی که در تصمیم گیری های شان، در دستورات شان، و در روند زندگی شان عجولانه رفتار می کنند وبا مراقب وآبادی دنیای دیگران آخرت خودرا خراب میکنند. ویا انکه کسی می رود از مال حرام اموالی را کسب می کند برای راحتی زن و بچه اش دنیای زن و بچه اش را آباد می کند وآخرت خودش را خراب می کند. لذا باید در دادگاه عدالت الهی ازهمه کارهایت جواب دهی! اگر در دادگاه دنیا وکیل مدافع از انسان دفاع میکند در دادگاه عدل الهی این خود انسان است که در مقابل اعمالش باید جواب گو باشد، نه دیگران !
خدای متعال که جهان هستی را خلق کرده ودراین میان، انسان را به عنوان گل سر سبد مخلوقات خود معرفی کرده وطبیعت را مسخر وی ساخته است، ابزار، وسائل وامکانات مورد نیاز را در دو بعد (مادی ومعنوی) دراختیارانسان قرار داده وبا نهادن غرایز وکشش های درونی راه سعادت وشقاوت، صعود و سقوط را به او نشان داده است؛ ولی پیمودن راه زندگی ونوع زندگی، استفاده وبهره برداری صحیح از مواهب نعمت های طبیعی را به خود او واگذار کرده است.
امام جمعه کویته: اگر ما سیره معصومین (ع) را به دقت مطالعه کنیم، به خوبی می فهمیم که آنان کار وتلاش را یک نوع عبادت واطاعت خدا می دانند. کار واشتغال در بینش اسلام، یک ارزش محسوب می شود وتلاش بیشتر درکارهای دنیوی واخروی، زمینه سعادت و رستگاری افراد را در دنیا وآخرت فراهم می نماید و آنان را تا درجه جهاد گران در راه خداوند بالا می برد. نبی مکرم اسلام (ص) در روایاتی می فرماید: الکاد علی عیاله کالمجاهد فی سبیل الله. کسی که برای تأمین معاش خانواده اش تلاش می کند، همانند مجاهد در راه خداست .
الکاد علی عیاله کالمجاهد فی سبیل الله. کسی که برای تأمین معاش خانواده اش تلاش می کند، همانند مجاهد در راه خداست . پس با توکل به خدا وحفظ کرامت وعزت انسانی والهی مغلوب هوای نفس وشیطان نشده وآخرت خودرا قربانی دنیای دیگران نکنیم !
خطبه دوم
حضرت حجة الاسلام استاد اسدی درخطبه دوم نماز عبادی جمعه در سفارش خود وهمگان به رعایت تقوای الهی وپرهیز ازمحرمات فرمودند: خودم و همه شما عزيزان نمازگزار را به رعايت تقواي الهي دعوت مي کنم، تبعيت کردن از حدود الهي و واجبات الهي را رعايت کردن و پرهيز از معاصي الهي و ترک محرمات الهي، تنها راه نجات و رسيدن به سعادت ابدي در دنيا و آخرت است.
حجت الاسلام استاد اسدی درمشروع خطبه دوم به سخنی زیبا از سلمان فارسی درخصوص «آرزوهای دور و دراز» اشاره نمود که میفرماید: روی عن سلمان الفارسی رضی الله عنه أنه قال أضحکتنی ثلاث وأبکتنی ثلاث فأما الثلاث التی أضحکتنی فغافل لیس بمغفول عنه وطالب الدنیا والموت یطلبه وضاحک مل ء فیه لایدری أراض عنه سیده أم ساخط علیه
از شش چیز در شگفتم که سه تا از آنها مرا به خنده و سه تای دیگر به گریه آورد: آن سه چیزی که مرا به خنده وا می دارد: کسی که دنیا را آرزو می کند در حالی که مرگ در پی اوست و کسی که از اجل خویش غافل است در حالی که اجل از او غافل نیست و کسی که با تمام وجودش می خندد در حالی که نمی داند پروردگار جهانیان از او راضی است یا نه »؟ واما آن سه چیز که مرا به گریه میاندازد: جدایی از دوستان محمد(ص)، هراس و وحشت قیامت و ایستادن در پیشگاه خدای عزوجل است.
امام جمعه کویته : سرانجام گرفتار شدن در دام غفلت، فرصت سوزی، ،عقب ماندگی و محدود ماندن در زندگی است. کسی که دردام غفلت می افتد سرانجام زندگی او آه و افسوس و حسرت و ندامت خواهد شد.
استاد حوزه در ادامه به مقام وشخصیت حضرت سلمان(رضی الله عنه) اشاره نموده افزودند: اسلام آوردن سلمان، برآمده از انگیزه احساسی و عاطفی یا مصلحت جویی نبود، بلکه او پس از اینکه در جستجوی دین حق، از وطنش مهاجرت کرد و رنجهای زیادی در این راه کشید، با دین مبین اسلام آشنا شد و به علت اقناع فکری و پذیرش قلبی، اسلام آورد و پس از پذیرفتن اسلام، چنان در راه ایمان و معرفت اسلامى پیش رفت که نزد رسول خدا جایگاهى والا یافت و مورد ستایش معصومین(ع) قرار گرفت، سلمان، یار راستین پیامبر(ص)، پس از رحلت آن حضرت، سعی در زنده نگه داشن سنت و سیره رسول خدا(ص) داشت.
استادحوزه دراخیربا اشاره به فرا رسيدن ايام فاطميه به تشريح احاديث مربوط به سالروز شهادت حضرت فاطمه(س) به تبيين اهميت پاسداشت حرمت ايام فاطميه پرداخت و گفت: قطعاً با شهادت آن حضرت مصيبت بزرگي از سوي حضرت علي (ع) تحمل شد. شهادت این بانوی بزرگوار را به وجود اقدس امام زمان سلام الله علیه و شماعزیزان تسلیت عرض میکنم. حضرت زهرا علیها السلام برای همۀ ما الگو هستند. زنی که قلب عالم وجود و هدیه عاشقانه خداوند به عالم وجود است، هدیه ای بس ارزشمند که مانندش نباشد، شخصیت والای آن حضرت و مقام بلند و کم نظیری که در وادی عرفان و عبادت کسب کرده بود او را ممتاز و در جایگاه سرور زنان عالم قرار داد.
امام جمعه کویته فرمودند: زنده نگه داشتن یاد حضرت زهرا(س) باید در لحظه لحظه زندگی مورد توجه قرار گیرد، عزای زهرايی که اول شهیده راه ولایت بوده و یار مظلومترین انسان ها در تمام اعصار بودند. لذا ايام سوگواری و عزاداری حضرت فاطمه زهرا (س) روزهای حرمت نهادن به مقام و جایگاه دردانه رسول الله(ص) است. هرچند سوگواري بر حضرت فاطمه(س) به معناي تعطيلي آداب و رسم ورسومات نيست و لی آداب و رسوم هم به معناي ناديده گرفتن حرمت حضرت زهرا نيست. ايام فاطميه محكي براي دينداري و پايبندي مان به دين است .
استاد محمد جمعه اسدی دربخش اخیر سخنانش بخواطرضیقی وقت درخصوص مسایل روز مختصرا اشاراتی نمودند: امروز دنياي اسلام حقّاً و انصافاً گرفتار است. شما نگاه كنيد وضعيّت كشورهاي اسلامي منطقه را، سوريه و عراق، فلسطين و يمن،وليبي و… اين كشورهاي امروز گرفتاريهاي زيادي دارند: گرفتاريِ ناامني، قتل ،غارت و… سالها است كه مقدسات و همه حقوق و حرمت ميليونها مسلمان مظلوم در افغانستان و عراق وسوریه وبحرین و لبنان و فلسطين زير پا گذاشته شده است. صدها هزار كشته، و ميليونها معلول و آواره و بيخانمان، وقرباني شده اند که متأسفانه کشورپاکستان نیزقربانی این جنایت بوده و با همه اين مظلوميتها، چرا در رسانه هاي جهاني غرب، مسلمانان را مظهر خشونت و قرآن و اسلام را خطري براي بشريت وانمود ميكنند؟