امام جمعه شهر کویته: حسین نور اللهی است ونور اللهی هرگز خاموش نمیشود!
هم زمان با اربعین شهادت حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و یاران باوفایش، مراسم عزاداری در شهر کویته برگزار شد. این گردهمایی(جلوس عزاداری) هرساله با حضور پرشکوه مردم کویته برگزار می گردد.
مدیر مسئول حوزه جامعه امام صادق جناب علامه استاد محمد جمعه اسدی درهزاره قبرستان (بهشت زینب سلام الله علیها) در جمع عزاداران حسینی سخنرانی کرد و تاریخچه اربعین و اهمیت آن را برای عزاداران توضیح داد.
امام جمعه کویته افزود: صرف نظر از جزئیات، اربعین حسینی (ع) به عنوان یکی از بزرگترین همایش هایی است که بشر به خود دیده است هر سال پر شورتر و با معنویت بیشتر در حال برگزاریست و امسال نیز زائران حسینی (ع) وعزاداران حسینی (ع) با حضور معنوی و عظمی خود، شکوه تشیع و شیفتگی به امام حسین (ع) و راه او را به تصویر کشیدند.
وی با اشاره به جمعیت زیاد و حضور گسترده و چشمگیر مردم (مری آباد) در مراسم جلوس اربعین حسینی (ع) تصریح کرد: اقشار مختلف مردم از کودکان و جوانان گرفته تا مردان و زنان سالخورده، که از قافله زائران کربلا جاماندهاند (همانند خود بنده) و نتوانستند این روز در کربلا باشند، در این جلوس (راهپیمایی) حضور دارند تا ارادت خود را به امام حسین(ع) را نشان داده و با الگو پذیری از حضرت زینب(س) آنگونه که تاریخ روایت کرده اربعین حسینی(ع) را با حضور خود گرامی بدارند.
وی تصریح نمود: دشمنان اسلام بدنبال کمرنگ کردن حرکت عظیم معنوی اربعین حسینی هستند گفت: دشمنان از احیای نهضت حسینی و پیام “هیهات منا الذله” عاشورا دلهره دارند و این حرکت عظیم اربعین نیز در واقع بیعت با آرمانهای حسین بن علی(ع) و مکتب عاشوراست که بیش از پیش سبب مایوس شدن دشمنان دین خدا میشود.
حضرت استاد محمد جمعه اسدی با بیان اینکه تاریخ فاجعه ای دردناک تر از عاشورا را به خود ندیده است، افزود: کسانی که این فاجعه را به پا کردند و این مصیبت را به وجود آوردند، همواره به دنبال خاموش کردن این نور و تحریف آن بودند. این موضوع آنقدر مهم بود که ستمگران از ابزار دین و منبر و محراب برای تحریف عاشورا استفاده کردند تا این واقعه منتقل و منعکس نشود (اشاره به ورود اهل بیت (ع) به مجلس یذید وابن زیاد وماجرا واتفاقات درآن)
جناب استاد اضافه کرد: دشمن می خواست نور امام حسین(ع) تلألو پیدا نکند و پیام عاشورا در تاریخ بماند و دفن شود، اما در مقابل کسانی که پیرو حق و پرچمدار نهضت حسینی بودند( حضرت زینب وزین العابدین علیهما السلام) اجازه ندادند این مشعل خاموش شود.وی درادامه به عظمت حضرت زینب اشاره نموده افزود : زینب، همان زنی که در قامت اسیری اما با یک قدرت روحی و معنوی و هیبت وغرور بی مانندش، حاکمان ستمگر را در کاخ استبدادشان تحقیر کرد.
وقتی در کوفه وارد کاخ عبیدالله می شود، چنان استوار و با صلابت گام بر می دارد که پسر مرجانه از مشاهده ی عظمت و غرور زینب(س) به تنگ آمده و برای ایجاد یک فضای روانی و شکستن قدرت روحی زینب(س), صدا می زند: «من هذه المتکبره؟» (این زن مغرورکیست؟) اما زینب(س) با منطق بی مانندش… ضمن بیان خطبۀ نشان می دهد که این زینب، خواهر حسین(ع) است و دختر امیرالمؤمنین(ع) است.
در شام نیز، زینب(س) بعد از مدتها اسارت و شهادت بهترین یاران، برادران، فرزندان و برادرزادگانش، مسیری مخروبۀ شام تا اندورن کاخ یزید را با گامهای استوار و غرور بی مانندش پیمود، یزید سخن را با تهاجم و با شماتت آغاز کرد، اما زینب(س) با یک قدرت روحی و معنوی، بی درنگ صحنه را به مجلس استضاح یزید مبدل کرد.آخرین جملۀ زینب چنان تیری بود که درواقع قلب حکومت استبدادی بنی امیه را نشانه رفت و پایان حکومت یزید را نوید می داد، آنجا که فرمود: «یایزید! كِد کَیدکَ و اسعِ سعیک ناصب جهدک فوالله لا تمحوا ذکرنا ولا تمیت وحینا» اي يزيد! تمامی كيد و نیرنگ خود را به كار بگير و تمام نیروی خود را به کار ببند، به خدا قسم نه ياد ونه نام ما را محو تواني كرد و نه وحي ما را تواني ميراند(اللهوف ، صفحه . 77)
آری این زینب است، نماد برجستۀ از صلابت،هویت و شکوه برای همیشه، در همۀ زمانها و در همۀ دورانها.
جناب استاد معظم با اشاره به حضور زائران حسینی از سایر ادیان و مذاهب در راهپیمایی اربعین، اظهار کرد: دلیل اساسی این حضور آن جنبه انسانیت، مردانگی و شهامتی است که در میدان کربلا به منصه ظهور رسید و امام حسین(ع) و یارانش سر فرود نیاوردن در برابر دشمن را به ملت ها آموختند.
امام جمعه شهر مرکزی کویته جناب استادمحمد جمعه اسدی باسفارش جوانان و با اشاره به تلاش ائمه اطهار(ع) در زنده نگه داشتن عاشورا، خاطرنشان کرد: از ناحیه روایات تاکید فراوان به امر زیارت عاشورا و اربعین به هر نحوی شده و جزو علائم مومن محسوب می شود، اما ستمگران در طول تاریخ درصدد بودند مانع از زیارت امام حسین(ع) شوند: آیه «یُرِیدُونَ أَن یُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَیَأْبَی اللَّهُ إِلَّا أَن یُتِمَّ نُورَهُ…» را نشان دهنده فروغ نهضت حسینی دانست و یادآور شد: خدای تعالی نمی گذارد این مشعل خاموش شود و همواره پرفروغ خواهد ماند.
در اخیر امام جمعه شهر کویته وپرنسپل(مدیر مسئول) مدرسه علمیه جامعه امام صادق(ع) از تأمین امنیت وخدمات رسانی پلیس (اف سی) اظهار تشکر وقدردانی نمود.
مسیر جلوس عزاداری روز(اربعین) در شهر کویته :
از اول صبح دسته های عزا داری با نوحه خوانی وسینه زنی (ماتم) در مسیر قائد آباد، طوغی روڈ، یزدان خان (سرای نمک) علمدارروڈ به طرف هزاره قبرستان (بهشت زینب (س) اختتام پذیرفت.
20 – صفر – 1440