نمازعبادی وسیاسی جمعه هفته گذشته / 2020 / جولائی / 24 / با حضور پرشور مرد م مومن وخداجو به امامت حجة الاسلام والمسلمین الحاج استاد محمد جمعه اسدی پرنسپل مدرسه علمیه جامعه امام صادق (ع) درامام بارگاه ” هزاره کلان ” شهرکویته برگزارشد .
حجة الاسلام استاد اسدی در خطبه های نمازجمعه ضمن توصیه وتاکید بر رعایت تقوی الهی فرمودند : همهی برادران عزیز را و خودم را دعوت میکنم و توصیه میکنم به رعایت تقوای الهی. اگر نصرت الهی را میخواهیم در تقوا است؛ اگر توفیقات الهی را میخواهیم، هدایت الهی را میخواهیم در تقوا است؛ اگر فرج و گشایش در مسائل شخصی و اجتماعی را میخواهیم در تقوا است؛ همه باید کوشش کنیم که تقوای الهی را معیار کارهای خود قرار بدهیم.
در نماز جمعه آنچه مهم است، توصیهی به تقوا است؛ خود این حقیر بیشتر از شما محتاج این توصیه هستم و امیدواریم خدای متعال توفیق بدهد بتوانیم هر کدام به حدّ وسع خودمان تقوای الهی را رعایت کنیم.
سخن نخست: محبوبترین دهه نزد خداوند!
در آستانهی ماه ذیالحجه هستیم که بشارت بزرگی برای طالبان قرب الهی و سالکان کوی دوست است. این ماه، ماهی متفاوت با باطنی پرنور و وسیع و مشحون از مغفرت و لطف و کرم خدای متعال و دربرگیرندهی فرصتهای باشکوه معنوی است که در رتبه و شأن به ماه مبارک رمضان پهلو میزند، به ویژه دههی اول این ماه که شبهای آن «لَیَالٍ عَشْرٍ، شبهاى دهگانه» و روزهای آن، «أَيَّامٍ مَعْلُومَاتٍ، روزهای معلوم» است. دههای متفاوت است که بندگی در آن، از همهی ایام سال، نزد خدای متعال محبوبتر است. توصیه شده که مؤمنان از ظرفیت ممتاز این قطعهی آسمانی و ملکوتی بهرهمند شوند و یاد خدای متعال داشته باشند.
همیشه یاد خدا مطلوب است، اما در بعضی مناسبتها مطلوبیت ویژه دارد، یعنی تأثیر خاص دارد. مثل همین روز جمعه و حضور شما در نمازجمعه که عمل به این آیه است: «فَاسْعَوْا إِلَى ذِكْرِ اللَّهِ، به سوى ذكر خدا بشتابيد». معلوم میشود یاد خدا در جمعه و با حضور در نمازجمعه مطلوبیت ویژه دارد. ایام دهه اول ذیالحجه نیز چنین خصوصیاتی دارد. تهلیلات علوی، هدایای جبرئیلی، دعایی که برای هر روز از امام صادق (علیهالسلام) نقل شده و پیشنهاد برای روزهی نُه روز اول، بیانگر ظرفیتهای ممتاز این ماه عزیز است.
عرفه، روزی که برای مناجات همگانی
وی همچنین با اشاره به روز عرفه اظهار کرد: عرفه از عیدهای بزرگ و روزی است که حق تعالی بندگان خویش را به عبادت و اطاعت خود دعوت کرده، سفره جود و احسان خود را برای آنها گسترده است. شیطان در این روز از همه اوقات خوارتر و حقیرتر و خشمناکتر است.
امام جمعه شهر کویته همچنین در ادامه گفت: روایت شده که حضرت زین العابدین (ع) در روز عرفه صدای فقیری را شنید که از مردم کمک میخواست. حضرت فرمود: وای بر تو، آیا دست نیاز به سوی غیر خدا دراز میکنی در حالی که امید میرود در این روز بچههایی که در شکم مادر هستند، مورد فضل و لطف الهی قرار گیرند و سعادتمند گردند. همچنین در روایتی از حضرت صادق (ع) آمده است: کسی که در ماه رمضان آمرزیده نشود تا رمضان آینده آمرزیده نمیشود مگر اینکه روز عرفه را درک کند. به عبارت دیگر تنها امید کسانی که در ماه رمضان بخشیده نشدهاند روز عرفه است. بهترین عمل در روز عرفه دعاست و تنها روزی که برای مناجات همگانی معرفی کردهاند روز عرفه است.
ذیالحجه، ماه توحید و ولایت!
ذیالحجه شروع پرنوری با ولادت پیامبر برگزیده، حضرت ابراهیم خلیل دارد و با ازدواج امیرمؤمنان و حضرت زهرا (سلاماللهعلیهما) آغاز میشود. سپس با بزرگترین، باشکوهترین، زیباترین و سازندهترین عبادت بینالمللی مسلمانان، یعنی حج ادامه پیدا میکند.
حج امسال، رسیدگی به فقرا و کمک به آسیب دیدگان کرونا
وی با اشاره به فرارسیدن عید قربان گفت: کسانی که قرار بود امسال عازم بیت الله الحرام شوند، در شرایط امروز جهان، حج آنها رسیدگی به فقرا و نیازمندان است. امسال با وجود این بیماری منحوس خداوند بندههای خود را امتحان میکند و امسال خداوند همه را و هرکسی که ادعایی دارد و به ایمان و اعتقاد خود میبالد و کسانی که شدیدا از جهنم و آتش گریزانند و تلاش میکنند به بهشت بروند را در میدان عمل قرار داده تا به ما نشان دهد اینکه چقدر حاضریم در راه خداوند فدا کنیم و فدا بشویم مانند حضرت ابراهیم (ع)..
این ماه (ذی الحج) دربرگیرندهی دو عید بزرگ قربان و غدیر خم (عیداللهالاکبر) است و برای سلوک ایمانی، دو دههی ممتاز دارد: دههی عشق و معرفت که دههی اول است و دههی ولایت. مؤمنان در دههی اول در زمزم عشق و عرفان شستشو میکنند تا در دههی دوم عازم بیعت با علی زمان و مهدی دوران، حضرت حجت بن الحسن المهدی (علیهالسلام) شوند و از فیض غدیر خم، کمال بهره را داشته باشند!
راه بهرهمندی از ماه ذیالحجه
این ماه بر همهی شما عزیزان و دوست داران امیرالمؤمنین (علیهالسلام) مبارک باشد. راه بهرهمندی از ظرفیتهای شگفتانگیز ماه ذیالحجه و راه همراهی ولی خدا، یک کلمه است و آن تقوای الهی است؛ لذا در متن برنامهی حج، خدای متعال به تقوا توصیه میکند و میفرماید از این سفر آنچه باید توشه بردارید، تنها و تنها تقوا است: «وَتَزَوَّدُوا فَإِنَّ خَيْرَ الزَّادِ التَّقْوَى، و براى خود توشه برگيريد كه در حقيقت بهترين توشه پرهيزگارى است». لذا خودم و همهی برادران و خواهران عزیز را به رعایت تقوای الهی دعوت میکنم.
سخن آخر:
خطاب به خانوادهها درخصوص تربیت اولاد:
استاد معظم: خانوادهها را هم باید مخاطب قرار دهیم. چرا خانوادهها در امر تربیت درست اولاد وفرزندان مخصوصا نوجوانان کوتاهی میکنند و حکم الهی را سهل گرفتهاند؟ خانوادهها باید برای سعادت فرزندان خود احکام وشریعت دینی را بازخوانی کنند، (اشاره استاد به بعضی ناهنجاری های معاشره و اتفاقات و وقایع اخیر ) .