“به مناسبت درگذشت استاد اوحدی!”

دیدار با بزرگان علم و عمل”
٭٭٭٭٭
همیشه در ذهن داشتم که هنگام گذر به هزاره تاون (بروری) دیداری با یکی از بزرگان “علم و عمل” و شخصیت پرهیزگار و پارسا، جناب استاد اوحدی سیاسنگ انگوری داشته باشم!
یکی، دوبار به خانه ایشان سرزدم ولی موفق به دیدار نشدم! سرانجام توفیق یار گردید و در ظهر روز اربعین، موفق شدم دیداری کوتاه با ایشان داشته و از زندگی و خاطرات اش بپرسم.
٭٭٭٭
“استاد میرزا حسین اوحدی”، فرزند مرحوم کربلای علی حسن و نواسه مرحوم محمدنظر، متولد سال 1314 خورشیدی، در سیاسنگ انگوری، با اصالت از قوم “ایزدری” که به فرموده خوداش: جد چهارم شان که اسم اش را فراموش نموده، از ایزدری مهاجرت و در “سیاسنگ انگوری” ساکن گشته اند.
وی تحصیلات ابتدایی را در مکتب خانه نزد عمو و خسور اش مرحوم رئیسی آغاز و صرف را در مدرسه اوتقول تحصیل نموده، در سن پانزده سالگی عازم نجف اشرف گردیده است.
ایشان پس از ورود به نجف، در اول سال 1330 خورشیدی، در مدرسه “کاشف الغطأ” ساکن گشته، سپس با بوله اش (پسر خاله) “آیت الله العظمی فیاض” مرجع شیعیان جهان، مدت پنجسال در مدرسه کوچک آخوند هم حجره بوده اند. سپس سه سال در مدرسه بروجردی، آنگاه تا زمان عزیمت به وطن در “جامعه النجف” ساکن بوده اند.
استاد اوحدی در نجف اشرف، دروس ادبیات را نزد مرحوم “محقق خربید”، لمعه و قوانین را نزد “شیخ مرتضی ایرانی”، نام استاد رسائل و مکاسب و کفایه را بخاطر ندارد و دروس خارج فقه و اصول را نزد مرحوم “آیت الله خویی (رح)” به پایان برده است.
ایشان در سال1346 خورشیدی، به وطن عزیمت نموده و مدت های مدید در مناطق مختلف زادگاه خود، (جاغوری) مشغول انجام وظیفه مقدس ملای مکتبی بوده اند:
۱- مدت 9 سال ملای مکتب، منطقه قره – ناوه گری.
۲- مدت2 سال ملای مکتب در منطقه الغزار اوتقول.
۳- مدت 3 سال ملای مکتب در منطقه مجری.
۴- مدت 4 سال ملای مکتب منطقه زیرک – ناوه گری.
سرانجام، در سال 74 یا 75 خورشیدی به پاکستان مهاجرت نموده و مدت 8 سال ملا امام شهر “مهچ” (مچ) واقع در جنوب کویته بوده است، سرانجام به دلیل ناامنی به ناچار ساکن شهر کویته گردیده و اکنون در “مسجد مهدی صاحب الزمان” واقع هزاره تاون بروری، وظیفه ملا امامی را به دوش دارد.
دیدار با “استاد اوحدی” با این خواهش پایان یافت که ایشان حتما خاطرات شان را قلمی نمایند، پیش از آنکه فرصت ها از دست برود.
٭٭٭٭
با آرزوی سلامتی برای ایشان و دیگر بزرگان عرصه علم و عمل.
٭٭٭٭٭
م، خرمی
20قوس96
11 دسمبر2017

24991585_1112946822141503_3895823694183334682_n-300x168
٭٭٭٭٭
یادآوری: حدود چهارسال پیش موفق شدم استاد فقید را ملاقات نموده و ساعتی در خدمت شان باشم و گوشه های از خاطرات اش را بشنوم که نوشتار بالا ثمره آن ملاقات است، اکنون خبر درگذشت دردناک ایشان همه ای دوستان و آشنایان را در بهت و حیرت فرو برد، وظیفه ای خود می دانم که درگذشت غم انگیز استاد فرزانه جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای اوحدی انگوری را خدمت فرزندان و خانواده گرامی اش بخصوص رفیق عزیزم فرزند ارشد ایشان و خدمت داماد محترم ایشان جناب استاد رضایی داوود و خانواده دغدار شان و نیز خدمت مردم شریف و علمای “ناوه گری” و انگوری صمیمانه تسلیت عرض نموده از خداوند لایزال مغفرت و بخشش برای آن سفر کرده و صبر و اجر برای بازماندگان خواهانیم.
٭٭٭٭٭
م. خرمی
یکم جوزا ۱۴۰۰



دیدگاهها بسته شده است.