به نظر میرسد؛ جنگ علیه شبه نظامیان داعش، در اولویت دولت امریکا قرار گرفته و به ضرر کشور افغانستان تمام گشته است. زیرا، رویارویی با داعش، اهمیت کمک به افغانستان را در مرتبه بعدی قرار داده و تقریباً از لیست اولویت های دولت امریکا، کنار زده است. طوریکه باراک اوباما رئیس جمهور امریکا در تلاش است تا مجوز استفاده از نیروی نظامی علیه شبه نظامیان داعش را، رسماً از کنگره امریکا دریافت کند.
نخستین نشانه های این تغییر جهت، اوایل هفته گذشته، هنگام نشست وزرای ناتو در بروکسیل مشاهده گردید. در این نشست که اعضایی ناتو سیاست های کلی دفاعی ناتو برای سال 2015 بررسی می کردند، برای نخستین بار طی 13 سال گذشته، افغانستان در دستور کار ناتو قرار نداشته است.
جوش ایرنیست سخنگوی کاخ سفید طی کنفرانس خبری گفت: دولت اوباما از کنگره امریکا درخواست خواهد کرد که مجوز استفاده نیروی نظامی علیه تروریستهای داعش را صادر نمایند. این در حالی است که دولت امریکا از ماه اگست سال گذشته بدینسو، حملات هوای بر ضد شبه نظامیان داعش انجام داده است. این حملات بر اساس مجوزی که کنگره برای جورج بوش رئیسجمهور سابق در 11 ستمبر 2001، صادر نموده بود بر ضد داعش صورت گرفته است. اکنون تلاش تازه اوباما برای گرفتن مجوز جدید، بیشتر در راستایی افزایش حملات بر علیه داعش خواهد بود.
بر اساس این استراتژی جدید امنیتی که رئیسجمهور اوباما در پیش گرفته و اوایل این هفته درخواست آن به کنگره فرستاده شد، به عیان حاکی از تغییر تصمیم گیری دولت امریکا، در انتقال اهمیت از افغانستان به شرق میانه و شمال افریقا را نشان میدهد. با این وجود؛ به کارگیری چنین استراتژی روشن میسازد که حتی در حال مبارزه با تهدید های جدید، آمریکا همچنان به روشهای قدیمی پای بند بوده و از فرستادن نیروی های بزرگ نظامی(نیروهای زمینی) به منطقه مورد نظر، برای رویارویی مستقیم با تروریست ها، خود داری می کند.