برگزاری نماز جمعه این هفته
بسم الله الرحمن الر حیم
آیین عبادی وسیاسی (نماز جمعه) این هفته باحضور پرشکوه مؤمنین به امامت حجة الاسلام والمسلمین الحاج محمد جمعه اسدی مدیر مسؤل حوزه علمیه جامعه امام صادق علیه السلام در امام بارگار کلان( هزاره) برگزار گردید.
امام جمعه کوئته در خطبه های نمازجمعه این هفته با اشاره به ایام فاطمیه اظهار داشت: مصیبت وارده به حضرت زهراء بزرگترین مصیبت ما مسلمانان است!
خطیب جمعه شهر کوئته در خطبه اول خود شخصیت حضرت زهراء علیها السلام را از دو دیدگاه تشریح داد:
الف: ازنگاه قرآن. که به دو آیه اکتفاء میکنیم
آیه تطهیر
انما یرید الله لیذهب عنکم الرجس اهل البیت و یطهرکم تطهیراً؛
جز این نیست که خداوند می خواهد پلیدی را از شما اهلبیت(ع) دور کند و شما را به راستی پاک سازد.
بر اساس روایات بسیار از فریقین، که از صحابه و تابعین به حد تواتر رسیده است، آیه تطهیر در شأن اصحاب کساء نازل شده است. بررسی روایات فریقین نشان می دهد که فاطمه(س) سبب نزول این آیه است. این آیه بر طهارت و عصمت اصحاب کساء دلالت تام دارد.
سوره کوثر
طبق نقل بسیاری از دانشمندان اسلامی ، این سوره در جواب شماتت دشمنان اسلام، همچون عاص بن وائل و همراهانش نازل شده است. چون پسران رسول خدا، قاسم و عبدالله از دنیا رفتند، عاص بن وائل سهمی گفت: نسل او قطع شد و او ابتر است. خداوند متعال در پاسخش این آیه را (ان شانئک هو الابتر) نازل کرد که خود عاص بن وائل ابتر است.
عاص بن وائل این شماتت را چندین بار تکرار نمود. افراد دیگری چون ولیدبن مغیره، ابوجهل، عقبه بن ابی محیط، کعب بن اشرف و ابو لهب نیز این شماتت را تکرار می کردند .
از شأن نزول این سوره که در جواب شماتت کنندگان کفار به رسول خدا به خاطر نداشتن فرزند ذکور نازل شد نیز اینکه به خاطر دادن کوثر، شکر مخصوص، به صورت نماز ویژه و قربانی مخصوص را خواستار شده و با توجه به تقابل «الکوثر» با «الابتر» که اصلش دم بریدگی و قطع نسل و ریشه را افاده می کند، معلوم می شود که ادامه آثار نبوت از طریق نسل پیامبر محقق می شود که دشمن را در مقابلش «ابتر» معرفی کرده است.
ب: جایگاه شخصیت فاطمه (س) از دیدگاه اهل سنت
استاد بزرگوار افزود: آن عده از برادارن اهل تسنن که غرض شخصی وتعصب کورکورانه ندارند این چنین نظریه راجع به شخصیت حضرت زهراء سلام الله علیها دارند:
حضرت زهرا (س) در نزد اهل سنت نیز به عنوان سیده نساء العالمین شهرت دارد سیوطی میگوید: «ما عقیده داریم برترین زنان عالم، مریم و فاطمه(س)اند» آلوسی میگوید: در حدیث آمده است: «ان الفاطمه البتول افضل نساء المتقدمات و المتاخرات.» یعنی حضرت فاطمه (بتول) برترین زنان پیشین و پسین است. با این حدیث، افضل بودن فاطمه(س) بر تمام زنان ثابت میشود. زیرا او روح و روان رسول خدا بود. از این رو بر عایشه نیز برتری داشت. ابنالجکنی میگوید:«بنابر قول صحیحتر، فاطمه از همه زنان افضل است». روایاتی به همین مضمون در صحیح بخاری، صحیح ترمذی، مستدرک الصحیحین، حلیه الاولیاء ابی نعیم، خصائص النسائی، کنز العمال و … نیز نقل شده است.
عبیده هروی می گوید: «فاطمه را از آن جهت بتول نامیدند زیرا که نظیر و مانندی نداشت.» زمخشری در تفسیر خود درباره آیه ۱۲ سوره تحریم می نویسد: «تنها چهار تن از زنان عالم کامل ترین هستند: آسیه همسر فرعون، مریم دختر عمران، خدیجه دختر خویلد و فاطمه دختر محمد(ص)» این روایت را نجار، مسلم و ترمذی نیز از پیامبر اکرم نقل کرده اند.
خطبه دوم:
استاد معظم له در خطبه دوم خود با قرائت حدیث از امیر المؤمنین علی علیه السلام در باره گذر عمر و فزونی شواهد برعلیه اعمال انسان در روزمحشر پرداخته و فرمود:
قالَ علی (علیه السلام): ما مِنْ یَوْم یَمُرُّ عَلَى ابْنِ آدَم إلاّ قالَ لَهُ ذلِکَ الْیَوْمُ: یَابْنَ آدَم أنَا یَوُمٌ جَدیدٌ وَ أناَ عَلَیْکَ شَهیدٌ.
فَقُلْ فیَّ خَیْراً، وَ اعْمَلْ فیَّ خَیْرَاً، أشْهَدُ لَکَ بِهِ فِى الْقِیامَةِ، فَإنَّکَ لَنْ تَرانى بَعْدَهُ أبَداً.(7)
فرمود: هر روزى که بر انسان وارد شود، گوید: من روز جدیدى هستم، من بر اعمال و گفتار تو شاهد مى باشم. سعى کن سخن خوب و مفید بگوئى، کار خوب و نیک انجام دهى. من در روز قیامت شاهد اعمال و گفتار تو خواهم بود. و بدان امروز که پایان یابد دیگر مرا نخواهى دید و قابل جبران نیست. ا روز که بر انسان میگزرد برای انسان طلوع میکند
انروز انسان را نداء مینکند میگوید ای ابن آدم روزی جدیدی هستم ودر این روز عمل خیر انجام بیده و حرف خوب بزن و انا علیک بشهید
یکی از شاهدان زمان (وقت) است
هیچ روزی بر انسان نمیگذرد مگر آن روز به انسان هشدار میدهد که من امروز برای تو روز نو هستم و گواه کارهایی خواهم بود که در من انجام میدهی و در روز قیامت به انها شهادت خواهم داد، بنابراین سعی کن در این روز استفاده کامل خودت را در راه سعادت ابدی انجام دهی.
یکی دیگر از شاهدها در قیامت اعضای بدن (دست و پا و پوست و زبان) هستند که قرآن میفرماید: «يَوْمَ تَشْهَدُ عَلَيْهِمْ أَلْسِنَتُهُمْ وَأَيْدِيهِمْ وَأَرْجُلُهُم بِمَا كَانُوا يَعْمَلُونَ» (آیه 24 سوره نور) روزی که زبان ها و دست و پاهای مردم بر ضررشان گواهی میدهند و گاهی بر دهانشان مهر خورده و تنها ددست و پاها سخن میگویند..
جالب آنکه انسان که این گواهی را از چشم و گوش و پوست خود میبیند با کمال ناراحتی و شرمندگی به پوست خود میگوید چرا در این روز از آن گناهان رسوا و شرم آوری که توسط تو مرتکب شدهام پرده برداشته و گواهی میدهی!؟
پوست جواب میدهد، خداوندی که همه چیز را به نطق و گفتگو در میآورد ما را نیز به گواهی و سخن گفتن وادار نمود.
یکی دیگر از شاهدان زمین است که در قرآن کریم میخوانیم: «يَوْمَئِذٍ تُحَدِّثُ أَخْبَارَهَا» (آیه 4 سوره زلزال) زمین در قیامت خبرهایش را بازگو میکند.
شهادت زمین در آن روز یا به وسیله ی وضع و نظامی که پیدا کرده است، همانگونه که ما به یکدیگر می گوئیم چشم تو شهادت میدهد که دیشب خواب نکردهای و رنگ تو گواه آن است که ترسیدهای و یا عصبانی یا شاد شدهای، زمین آن روز هم دچار زلزلهای بسیار بزرگ میشود و بعد از کنده شدن کوهها و به حرکت در آمدن آنها و بهم خوردن و قطعه قطعه و سپس شن شدن آنها با ما حرف ها دارد، وضع و نظام آن روز به ما مطالبی را میفهماند و همانگونه که نوشته ها به ما مقدار اطلاعات نویسنده را میگوید، زمین هم همانطور است و طبق این معنا مراد از شهادت دادن زمین، گواهی اوضاع آن است نه گفتگو و کلام.
در حدیثی میخوانیم که رسول خدا(ص) در هر منطقهای دو رکعت نماز به جا میآورد و میفرمود این مکان بر نماز ما شهادت میدهد.
و اخرین شاهد در قیامت خود اعمال و کردههای انسان است که به صورت جسم در برابر انسان نمودار میشوند که در قرآن کریم میخوانیم:
«فَالْيَوْمَ لَا تُظْلَمُ نَفْسٌ شَيْئًا وَلَا تُجْزَوْنَ إِلَّا مَا كُنتُمْ تَعْمَلُونَ» (آیه 54 سوره یاسین) امروز بر كسى هيچ ستم نمىرود جز در برابر آنچه كردهايد پاداشى نخواهيد يافت، و نیز «وَوَجَدُوا مَا عَمِلُوا حَاضِرًا» (آیه 49 سوره کهف) روز قیامت انسان رفتار و کردار دنیای خود را در برابر خود حاضر می یابد.
در خطبه سیاسی این هفته خطیب جمعه کوئته به اوضاع وخیم بعضی ممالک اسلامی پرداخته و افزود:
ما واقعاً برای انان که عزیزانشان را در حادثات اخیر در افغانیستان از دست داده غمگینیم و این جای تأسف است که ملت افغانیستان بجای دشمنان اصلی خاک خود، کشورعزیز مان پاکستان را دخیل در این حادثات میداندند درحالیکه همه این خونریزی ها به دست کثیف استعمار گرا؛ آمریکا و اسرایل غاصب انجام میشود.
و این واضع و روشن است که امریکا برای بهانه ادامه حضور خود در افغانیستان از شورشیان حمایت میکند.
و میخواهد اینبار وضعیت افغانیستان را مثل وضعیت سوریه وعراق وخیم کند (با ایجاد کردن گروهای تکفریری ) که موفق نخواهدشد. چنانچه بحمد الله در سوریه و عراق شکست خوردند، در این منطقه نیز شکست خواهد خورد.